Wednesday, 13 August 2008

Teacher, why soo long one??? huhu

Semalam aku sampai ja Ipoh, tido tak ingat dunia...

Nak cover energy kononnya, sebab nak masuk keje kul 2.00 pm..

Masa duk semak worksheets budak2 ni, masuk la 3 serangkai budak2 tak cukup umor :
  1. William @ 4 tahun
  2. Edwin @ 5 tahun
  3. Samantha @6 tahun

Masalah budak 3 orang ni, masuk je mesti buat bising tapi tak kacau orang lain la...

Nasib la comey2 belaka, takde la rasa nak marah..

Disebabkan semalam tak larat nak ngajar, aku offer la diri nak duk kat luar, marking students aku punya worksheets...

Bila duk kat luar class, nak kena jadi babysitter la pulak..

Dalam ramai2 yang duk tunggu parents nak datang amik, de la sornag ni, Thunstan nama dia..

T: Teacher, why my mother not here yet??

S: You wait for awhile okay, I already called your mommy..

T: Okay, Tq teacher..

Tak sampai 3 minit, dia datang lagi..

T: Teacher, why my mother soo long one??

S: Just wait for her..

T: I already wait but my mother is soo long.. I wait, I wait sooo long.. I wait, I wait sooo long..

S: Thunstan, if you keep saying that and disturb me, I'll give more homework..

Senyap terus la budak tu.. Tapi biasa la budak, pastu wat lagi.. Sepanjang petang tu, aku duk dengar dia cakap, " Teacher, why soo long one??"

1 comment:

ijad said...

salam.. apa khabar...